Eindeloos Bewustzijn

Ruim 250.000 boeken wereldwijd verkocht

Onderzoek naar bijna-dood ervaringen

In 2001 publiceerde cardioloog Pim van Lommel in het gerenommeerde medische tijdschrift The Lancet over zijn onderzoek naar bijna-dood ervaringen. Het ging om een onderzoek bij 344 Nederlandse patiënten die een hartstilstand in het ziekenhuis hadden overleefd. Van hen bleken 62 een bijna-dood ervaringen te hebben meegemaakt. Van Lommels artikel was wereldnieuws.   Sindsdien kunnen we niet meer om het verschijnsel ‘bijna-dood ervaring’ heen. Het is een authentieke ervaring die niet is te herleiden tot fantasie, psychose of zuurstoftekort. Een bijna-dood ervaringen verandert mensen blijvend.

pim-van-lommel
Pim-van-Lommel-publicaties-over-eindeloos-bewustzijn

Het boek

In zijn boek Eindeloos bewustzijn legt Van Lommel stap voor stap uit hoe mensen die klinisch dood zijn toch zo’n indringende bijna-doodervaring ervaring kunnen hebben. Hij doorspekt zijn betoog met verhalen van mensen die een bijna-dood ervaring hebben meegemaakt. Met de meesten van hen heeft Van Lommel persoonlijk contact gehad.   Volgens Van Lommel is de heersende, materialistische visie van artsen, filosofen en psychologen op de relatie tussen hersenen en bewustzijn te beperkt om het verschijnsel te kunnen duiden. Er zijn goede redenen om aan te nemen dat ons bewustzijn niet altijd samenvalt met het functioneren van onze hersenen: het kan ook los van ons lichaam ervaren worden.

Het boek en De film

 
Het boek Eindeloos bewustzijn is een bestseller in Nederland, en werd genomineerd als het beste boek in 2008. Er zijn inmiddels in Nederland ruim 150.000 exemplaren van verkocht (de 25e druk), en wereldwijd meer dan 250.000. Het is vertaald in het Duits, Engels, Frans, Spaans, Italiaans, Pools, en Lets, en in 2019 ook in het Chinees en Hongaars. De film ‘Eindeloos bewustzijn’ (86 minuten) is in juli 2011 uitgebracht, en is voor € 25,00 te bestellen via: https://www.bol.com/nl/p/eindeloos-bewustzijn/1002004011398069/
Pim-van-Lommel-nonlocal-consciousness-eindeloos-bewustzijn