Pim van Lommel

Wie is Pim van Lommel

In 2007 verscheen zijn boek Eindeloos bewustzijn: een wetenschappelijke visie op de bijna-dood ervaring. Het boek is een bestseller, en het werd genomineerd voor ‘Het boek van het jaar 2008’.  Er zijn inmiddels in Nederland ruim 155.000 exemplaren van verkocht (28ste druk), en wereldwijd meer dan 400.000. Het is vertaald in het Duits, Engels, Frans, Spaans, Italiaans, Pools, Lets, Hongaars, Chinees en Russisch. Enkele jaren geleden ontving Pim van Lommel voor de Engelse vertaling van zijn boek de ‘2010 Book Award’ van de Scientific and Medical Network (SMN). In november 2017 kwam de speciale jubileumeditie uit.

pim-van-lommel-eindeloos-bewustzijn-bijna-dood-ervaring-interviews-biografie-nonlocal-consciouness-postermaterialist-science

Pim van Lommel

Pim van Lommel houdt over de hele wereld lezingen over bijna-dood ervaringen en over de relatie tussen bewustzijn en hersenfunctie.

 

In 2005 ontving hij de Dr. Bruce Greyson Research Award van de International Association of Near-Death Studies. Een jaar later kreeg hij uit handen van de president van India de Life Time Achievement Award op het World Congress on Clinical and Preventive Cardiology, en in 2017 ontving hij de Elisabeth Kübler-Ross Award, uitgereikt door de vereniging Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg, de VPTZ.

 

2020 – de Spiritual Awakenings International (SAI) benoemde hem tot Circle of Honor honoree in verband met zijn baanbrekende studies naar BDE.

 

Het Bigelow Institute for Consciousness Studies (BICS) heeft in 2021 een internationale prijsvraag uitgeschreven voor de beste wetenschappelijke onderbouwing over de mogelijke continuïteit van ons bewustzijn na de dood. Met zijn artikel, getiteld; ‘The continuity of consciousness’ heeft hij de tweede prijs gewonnen. Dit artikel is te downloaden via de website:  https://www.bigelowinstitute.org/. 

 

In 2022 werd hij benoemd tot Honorary Member van the Scientific and Medical Network (SMN). Zie:  https://scientificandmedical.net/honorary-members/

 

Pim van Lommel studeerde geneeskunde aan de Universiteit Utrecht en specialiseerde zich in cardiologie.