eindeloos-bewustzijn-pim-van-lommel-boek-voorkant

Paperback, Ebook, Hardcover

Eindeloos bewustzijn

Ruim 400.000 exemplaren verkocht

Cardioloog Pim van Lommel deed de ruim dertig jaar onderzoek naar bijna-doodervaringen (BDE) bij patiënten die een hartstilstand hadden overleefd. Hij publiceerde hierover in het gerenommeerde tijdschrift The Lancet in 2001, en schreef in 2007 de bestseller ‘Eindeloos Bewustzijn’, ‘Een wetenschappelijke visie op de bijna-dood ervaring’. Tien jaar na ‘Eindeloos Bewustzijn’ kwam er in november 2017 een speciale geactualiseerde jubileumeditie met een nieuw voorwoord. Het boek werd genomineerd voor ‘Het boek van het jaar 2008’. De Nederlandse uitgave beleeft inmiddels al de 28e druk (meer dan 155.000 exemplaren). Zijn boek is in Oktober 2009 gepubliceerd in Duitsland, en in juni 2010 is het in de Engelse taal gepubliceerd [Harper Collins: Consciousness beyond Life. The science of the near-death Experience]. In 2010 ontving hij voor deze Engelse uitgave de 2010 Book Award van de Scientific and Medical Network. De Poolse vertaling is in begin 2011 gepubliceerd, de Spaanse vertaling is in Maart 2012 gepubliceerd, en de Franse vertaling is in Mei 2012 uitgebracht. In 2015 volgde de publicatie in Letland, in 2017 volgde de publicatie in Italië, en begin 2018 was de publicatie van zijn boek in Hongarije. In 2020 is zijn boek in China gepubliceerd, en in 2021 is zijn boek ook in Rusland uitgebracht.

Wereldwijd zijn er zijn inmiddels ruim 400.000 exemplaren verkocht. 

Samenvattend: Volgens van Lommel is een BDE niet te herleiden tot zuurstoftekort, en het verandert mensen blijvend. De heersende, materialistische visie van artsen op de relatie tussen hersenen en bewustzijn is te beperkt om het verschijnsel te kunnen duiden, want ons bewustzijn kan soms ook los van ons lichaam ervaren worden. Met zijn wetenschappelijke visie maakte Van Lommel veel los bij zowel medici als mensen die een BDE hebben meegemaakt.

pim-van-lommel-dwarsligger-eindeloos-bewustzijn-jubileum-editie

Nu beschikbaar: dwarsligger van de speciale jubileumeditie

eindeloos-bewust-zijn-pim-van-lommel-witte-bloem

Eindeloos Bewustzijn

In zijn boek Eindeloos bewustzijn legt Van Lommel stap voor stap uit hoe mensen die klinisch dood zijn toch zo’n indringende bijna-doodervaring ervaring kunnen hebben.

pim-van-lommel

Pim van Lommel

Pim van Lommel , cardioloog, publiceerde in 2001 een onderzoek naar bijna-dood ervaringen in het gerenommeerde tijdschrift The Lancet. In 2007 verscheen zijn boek Eindeloos Bewustzijn.

bde_ervaring

Bijna-Dood Ervaring

Een Bijna-Dood Ervaring (BDE) is de gemelde herinnering aan een bijzondere ervaring van een verruimd en helder bewustzijn.

Media

Er is in Nederland en in het buitenland media veel media aandacht geweest. Hier volgen enkele voorbeelden van interviews.

Agenda 2024

In de agenda staan alleen de openbare lezingen aangekondigd. Zie hiervoor de huidige agenda.