eindeloos-bewustzijn-pim-van-lommel-boek-voorkant

Paperback, Ebook, Hardcover

Eindeloos bewustzijn

Ruim 250.000 exemplaren verkocht

Cardioloog Pim van Lommel deed de afgelopen dertig jaar onderzoek naar bijna-doodervaringen (BDE) bij patiënten die een hartstilstand hadden overleefd. Hij publiceerde er over in het gerenommeerde tijdschrift The Lancet en schreef de bestseller ‘Eindeloos Bewustzijn’.

Daarvan werden meer dan 250.000 exemplaren verkocht. Volgens van Lommel is een BDE niet te herleiden tot zuurstoftekort, en het verandert mensen blijvend. De heersende, materialistische visie van artsen op de relatie tussen hersenen en bewustzijn is te beperkt om het verschijnsel te kunnen duiden, want ons bewustzijn kan soms ook los van ons lichaam ervaren worden.

Tien jaar na ‘Eindeloos Bewustzijn’ komt er in november 2017 een speciale jubileumeditie. Met zijn wetenschappelijke visie maakte Van Lommel veel los bij zowel medici als mensen die een BDE hebben meegemaakt. Nu is er een geheel nieuw voorwoord door de auteur geschreven om te laten zien wat het boek teweeg heeft gebracht bij zowel de auteur als zijn lezers.

pim-van-lommel-dwarsligger-eindeloos-bewustzijn-jubileum-editie

Nu beschikbaar: dwarsligger van de speciale jubileumeditie

eindeloos-bewust-zijn-pim-van-lommel-witte-bloem

Eindeloos Bewustzijn

In zijn boek Eindeloos bewustzijn legt Van Lommel stap voor stap uit hoe mensen die klinisch dood zijn toch zo’n indringende bijna-doodervaring ervaring kunnen hebben.

pim-van-lommel

Pim van Lommel

Pim van Lommel , cardioloog, publiceerde in 2001 een onderzoek naar bijna-dood ervaringen in het gerenommeerde tijdschrift The Lancet. In 2007 verscheen zijn boek Eindeloos Bewustzijn.

bde_ervaring

Bijna-Dood Ervaring

Een Bijna-Dood Ervaring (BDE) is de gemelde herinnering aan een bijzondere ervaring van een verruimd en helder bewustzijn.

Media

Er is in Nederland en in het buitenland media veel media aandacht geweest. Hier volgen enkele voorbeelden van interviews.

Agenda

In de eerste maanden van 2020 staan op dit moment vier openbare lezingen gepland, waaronder drie in Nederland en één in België ( in de Engelse taal) . Besloten lezingen staan niet in de agenda vermeld. Later volgen nog de aankondigingen van lezingen later dit jaar.